Herken jij de People Pleaser?

Vind je het moeilijk om “nee” te zeggen? Is het belangrijk voor je om aardig te worden gevonden? Ga je confrontaties uit de weg?

Aan jouw gezicht valt niets af te lezen, dat staat op stand vriendelijk. Ogenschijnlijk ben je easy-going, behulpzaam, flexibel, zet je anderen op de eerste plaats en is het geen probleem om jou iets extra’s te vragen.

Maar van binnen gebeurt er van alles; misschien ben je bang om afgewezen te worden of bang voor ruzie. Bij iedere “ja’ die eigenlijk een “nee” had moeten zijn, onderdruk je jouw behoeften en gevoelens. Zo bouw je een ongezonde spanning op en beland je als vanzelf in ongemakkelijke situaties of dat nou op je werk is of in je privéleven.

Als je jouw persoonlijke waarden en grenzen telkens negeert, loop je jezelf uiteindelijk voorbij. Herken je jezelf hierin, de bijbehorende spanning en wil je daar wel wat aan doen? In een coachtraject help ik de people pleaser te leren om zichzelf weer op de eerste plek te zetten. Interesse? Je kan contact opnemen via coaching@vanessavanlennep.nl.